reklama

Ozdoby v klope saka

Viete čo je to „Lapel Pin“? Anglické pomenovanie znamená doslovne odznak do klopy saka. Ja sa skôr prikláňam k názvu ozdoba, pretože môže mať rôzny tvar, veľkosť, či dokonca spôsob uchytenia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Predchodcom populárnych odznakov boli tzv. „boutonnières“, čo po francúzsky znamená gombíková dierka. V dierke na klope sa nosil kvet, ktorého druh sa menil podľa udalosti a spravidla bol v 3 farbách – biely a červený karafiát, biela gardénia a modrá nevädza. V súčasnosti už páni používajú aj ružu, orchideu, či ľaliu.

Flower
Flower 

V biznise sa odznaky používajú na identifikáciu príslušnosti k určitej firme, či značke. Podobne sa to dá povedať aj o príslušnosti k sociálnym skupinám, či športovým klubom. Napríklad sa šušká, že páni využívajúci služby tých najluxusnejších krajčírstiev na Savile Row v Londýne nosia v dierke klopy saka kvet ;)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Každopádne je „Lapel Pin“ niečo, čím môže muž zaujať, vyšperkovať svoj outfit, vyjadriť momentálnu náladu a ponúknuť svojmu okoliu tému na small talk. Pre mňa je to, tak ako vreckovka v náprsnom vrecku, neoddeliteľná súčasť každého môjho saka. Pozor, v mnohých vyhotoveniach je tento doplnok konštruovaný tak, že si vyžaduje funkčnú (preseknutú) dierku v klope.

Pripravil som pre vás zopár inšpirácií:

Kvet z polodrahokamu dumortierit nikdy nezvädne.

Pin
Pin 

Pre technické typy ozubené kolieska.

Pin
Pin 

Pravý škorpión v živici.

Pin
Pin 

Diamanty sú večné. Čo tak 1,5 karátu surových diamantov?

Pin
Pin 

Spider.

Pin
Pin 

Japonská čerešňa.

Flower Pin
Flower Pin 

Hodvábny manžetový gombík sa dá použiť aj takto.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Silk Knot
Silk Knot 

Kvety z bieleho a červeného achátu zasadeného v striebre.

Flower Pin
Flower Pin 

DJ Skull a Hip Hop Skull :)

DJ Skull & Hip Hop Skull
DJ Skull & Hip Hop Skull 
Andreas Kreutz

Andreas Kreutz

Bloger 
  • Počet článkov:  41
  •  | 
  • Páči sa:  5x

Som Slovák, ktorého celý život sprevádza nemecké meno. Vyštudoval som manažment na Ekonomickej univerzite a 15 rokov som pracoval vo finančnom sektore na niekoľkých manažérskych pozíciách. Oblek, košeľa a kravata boli teda súčasťou môjho každodenného života. Keď raz prišiel deň, kedy sme sa spolu s mojou manželkou Barbarou mohli v kľude rozhodnúť ako bude náš život pokračovať, povedali sme si, že z hobby urobíme prácu. Po mesiacoch príprav sme začali podnikať a dnes máme za sebou 7 rokov úspešného pôsobenia na poli pánskej elegantnej módy. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu